Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

HLADNI BIFE





PRESENETITE SVOJE GOSTE S HLADNIM BIFEJEM, KI SE SESTOJI:
LOSOS Z MANGOM
ŠANPINJONOV CARPACCIO
GORGONZOLIN NAMAZ
JAJČEVCI Z MOZZARELO
BELUŠI S PRŠUTOM
TUNINA PASTETA
Lososa pokapljamo z limoninim sokom, posolimo in popopramo. Pečemo ga v olivnem olju,
mango narežemo na koščke. Ravno tako tudi čebulo. Nasekljamo peteršilj in stisnemo limono ali limeto. Mango, čebulo in peteršilj damo v posodo, prelijemo s sokom limone/limete in posolimo. Pustimo nekaj časa v hladilniku, da se okusi prepojijo! Jemo skupaj z lososom.
Pločevinko s tuno odpremo in odlijemo malo olja, stresemo v mešalnik, dodamo orehova jedrca, gorčico in majonezo. Zmiksamo, da se sestavine premešajo. Dodamo limonin sok in ponovno zmešamo ter po želji dosolimo. Z lisnatega testa oblikujemo ter spečemo majhne posodice, ko se ohladijo jih nadevamo z tunino pasteto.



Rukolo položimo na krožnik. Šampinjone narežemo na tanke lističe ter jih derokativno položimo na rukolo. Vse skupaj posolimo, poporamo in pokapamo z limoninim sokom ter olivnim oljem. Ob koncu pa čez vse naribamo parmezan.
Gorgonzolo, ementaler ter sladko smetano zmiksamo v gladko maso. Masi dodamo na male kocke narezano mađarsko salamo ter na lističe narezane mandeljne. Dodamo še sesekljan peteršil ter poper. Solimo le če se nam zdi premalo, kajti gorgonzola že da specifičen slankast okus.
Spodnji del belušov zavijemo v natanko narezan pršut.







Jajčevce posolimo in popramo ter popečemo na obeh straneh. Na popečene jajčevce položimo tanko rezino mozzarele, list sveže bazilike in na koncu kolobar paradižnika.


















0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo