Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

GRENIVKA

0
Grenivko ali grapefruit, so v 18. stoletju odkrili na Barbadosu, kjer so jo poznali kot »prepovedani sadež«. Botaniki predvidevajo, da je grenivka rezultat naravnega križanja pomaranče in pomela, citrusa, ki so ga iz Indonezije prinesli na Barbados v 17. stoletju. 
Največje pridelovalke sadeža na svetu z rumenim in rdečim mesom so Brazilija, Florida, Grčija, Španjia, Izrael in Južna Afrika.
V grenivki najdemo veliko vitamina C, folno kislino, vitamine skupine B, bioflavonoide, vlaknine in druge učinkovine, ki varujejo pred boleznimi srca in ožilja ter rakom. Grenivke vsebujejo tudi kalij, železo, kalcij ter druge minerale, rdeča sorta pa vsebujejo tudi betakaroten.  Hranilna vrednost za 100g mesa sadeža ima 35 kalorij.Grenivka zadostuje dnevni potrebi po vitaminu C, ki je povezan z imunskim sistemom, zato deluje preventivno in blaži simptome prehladnih obolenj. Grenivka spodbuja tek in pospešuje prebavo ter delovanje črevesja in spodbuja rast normalnih črevesnih celic. Na črevesje deluje čistilno, če jo zaužijemo zjutraj na tešče. 

-->
Dieta z grenivko traja sedem dni. Bistvo je, da po vsakem glavnem obroku zaužijete pol grenivke. Prednost diete je v tem, da iz jedilnika ni potrebno črtati vseh dobrot, ki jih radi jeste. Prenehati pa morate uživati sladice, kruh in krompir, obdržite pa lahko vse vrste mesa in zelenjavo, v neomejenih količinah, ki jih lahko kuhate ali pečete. Bistveno pa je, da povsem izločite sladkor. Prav tako morate omejiti uživanje kave oziroma kofeina, ker ta podira nivo inzulina. Pomembno je redno uživanje grenivke, saj deluje kot katalizator, ki pospeši topljenje maščob v telesu.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo