Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

14 enostavnih trikov za izgubo odvečnih kilogramov!

0
Božično-novoletni, velikonočni in prvomajski prazniki so mimo, a ob druženju s svojimi najbližjimi ob obilici hrane so se nakopičili odvečni kilogrami. Ob naslednjih štirinajstih trikih bodo odvečni kilogrami hitro odšli v pozabo.

slika: Robert Magorien Dreamstime Stock Photos


BODITE REALNI
Tedensko lahko izgubite en kilogram in ne pričakujte več od tega. Več od enega kilograma ni zdravo, a se tudi ne priporoča. Če si boste želeli izgubiti več kilogramov, boste razočarani, a posledica bo opustitev načrta po izgubi odvečne teže. Zgodi se lahko, da se še dodatno zredite, a da bi prišli do pozitivnega rezultata razmišljajte »EN KILOGRAM MANJ JE VELIKO BOLJŠI REZULTAT KOT NABIRANJE ŠE DODATNIH ODVEČNIH KILOGRAMOV«.

PIJTE VODO
Ljudje pogosto mislijo, da so lačni, a v resnici organizmu primanjkuje vode. Zato naslednjič predno posežete po hrani, razmislite kdaj ste nazadnje popili kozarec vode. Nekateri strokovnjaki celo priporočajo, da popijete kozarec vode pred obrokom, da bi manj pojedli.

DOLOČITE RITEM PREHRANJEVANJA
Ne bodite prestrogi do sebe in ne prakticirajte stroge diete, saj je velika možnost, da boste prenehali z njo.  Veliko bolje je, da med zdrave obroke v dopoldanskem času vsilite kakega nezdravega, a popoldan se držite ritma prehranjevanja, ki ste ga določili. To vam ne bo pokvarilo dieto in počutili se boste veliko bolje.

ŠTEJTE DO DESET
Nekatere raziskave so pokazale, da želja po hrani mine po desetih minutah, če niste resnično lačni. Naslednjič ko boste želeli poseči po sočnem sendviču ali čokoladi, štejte do deset in nato razmislite ali ste resnično lačni ter najverjetneje se boste veliko lažje uprli nepotrebnemu prigrizku ali obroku.

slika: Dreamstime Agency Dreamstime Stock Photos
POGOSTEJE JEJTE
Ljudje, ki po dieti uspejo obdržati pridobljeno telesno težo uživajo obroke petkrat na dan. Lahki in pogosti obroki zavirajo apetit, dajo več energije, izboljšujejo razpoloženje in celo pospešijo metabolizem, saj proces prebave kuri kalorije.
 
S TEDNA V TEDEN
Ne morete shujšati preko noči, niti se ne da veliko narediti naenkrat. Zato določite eno stvar, ki jo boste naredili vsak teden, da bi čim bolj pravilno in zdravo hujšali in spremenili slabe navade.

DESET ODSTOTKOV OD NAČRTA
Ljudje, ki uspešno shujšajo prvih 10% zadanih kilogramov, uspešneje izgubljajo kilograme do končnega cilja. Prvi izgubljeni kilogrami so odlična motivacija, saj trebuh malo splahni in je naprej veliko lažje.  Zato si za začetek določite 10% od kilogramov, ki jih želite izgubiti.

ZMANJŠAJTE OBROKE
Porcijo večerje oz. drugega obroka zmanjšajte za tretjino. S tem boste v svoje telo dnevno vnesli okoli 500 kalorij manj. Zelo enostavna taktika, ki bo prinesla odlične rezultate.

ZAPISUJTE KAR UŽIJETE
Dnevno zabeležite vse kar ste pojedli. Ljudje se v večini ne zavedajo koliko so pojedli »mimogrede« obrokov, a vse to so le odvečne kalorije.

PROTEINI
Nekatere raziskave trdijo, da ob uživanju proteinov dobimo občutek sitosti. Raziskave v Angliji, Danski in Švedski so pokazale, da povečan vnos proteinov v naše telo zmanjšuje občutek lakote. Ne pretiravajte in upoštevajte pravila o uravnoteženi prehrani.

slika: Pascu Gheorghe Dreamstime Stock Photos
MERCA ZA OBROK
Vedno servirajte hrano na manjše krožnike. Ko se odločite za dieto, določite tudi količino z žlico, da nebi pojedli preveč v sklopu enega obroka.

KORISTNI NADOMESTKI
Za živila, ki so prepolna s sladkorjem ali maščobami, poiščite koristnejši nadomestek, kot so živila z umetnimi sladili ali mleko z manj maščobe. S tem se ne boste odrekli na primer svoji priljubljeni kavi z mlekom, a v svoje telo boste vnesli manj kalorij.

REZERVNI NAČRT
Dieta je celodnevni opravek, a vi boste še naprej odhajali po raznih opravkih ali se dobili s prijatelji. Pred odhodom se opremite z zdravimi prigrizki, kot sta korenje in zelena oz. enostavno pojejte svoj obrok pred odhodom od doma. Na zabavah z mize jemljite tista živila, ki se ujemajo z vašim načrtom oz. menijem.

ČAS ZA OBROK
Velik problem večine ljudi je, da si ne vzamejo čas za redni obrok, temveč uživajo hrano »mimogrede«, a najpogosteje pred televizijo. S tem načinom prehranjevanja nimate kontrole nad vnosom kalorij v svoje telo in najverjetneje se uživa nezdrava in kalorična hrana. Usedite se za mizo, postavite hrano na krožnik in počasi jejte, da se boste zavedali kaj delate.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo