
300g očiščenih rakov
1 kom avokado
200g parmezana v kosu
70g rukole
sol, poper, rožmarin
2 žlice olivnega olja
5 žlic balzamičnega kisa
česen po okusu
vejica peteršilja
PRIPRAVA:
Rake v slani vodi skuhamo. Avokado olupimo, prerežemo na pol in odstranimo koščico. Polovici avokada narežemo po dolgem še na tri dele in nato prečno na malo debelejše lističe. Parmezan narežemo na majhne kocke. Rake, avokado, parmezan damo v posodo. Nato vse skupaj posolimo, popopramo, dodamo rožmarin, olivno olje, balzamični kis, na lističe narezan česen , sesekljan peteršilj in narahlo ptremešamo. Serviramo ohlajeno na rukoli.
AVOKADO

Avokado vsebuje veliko količino kalija, minerala, ki uravnava krvni pritisk. Zadosten vnos kalija preprečuje bolezni srca in ožilja, kot so visok pritisk in srčna kap.
Avokado stopnjuje sposobnost pomnjenja. Pri učenju za izpite, pri pripravljanju na pomembne sestanke ali daljše govore bi morali prej imeti na jedilniku avokado.
Ni komentarjev
Objavite komentar