Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

JAGODNA TORTA

sestavine / 12 kosov :
3kom JAJCA
3žlice SLADKOR
2žlice MOKA
1žlica KAKAV
1žlica OLJE
1žlica MLEKO

0,5l SMETANA
0,75kg JAGODE
5žlic SLADKOR V PRAHU
1vrečka VANILI SLADKOR
2vrečka INSTANT ŽELATINA FIX - RDEČA

priprava:
BISKVIT: jaca + sladkor penasto umešamo z električnim mešalnikom. Ko dobimo penasto maso, dodamo moko, kakav, olje, mleko ter narahlo z metlico dobro premešamo. Pekač za torte namažemo z margarino in potrosimo z drobtinami. Pečico predhodno segrejemo na 200°C in damo peči za cca 15minut (pomoč pri ugotavljanju, če biskvit že pečen: vzamemo zobotrebec zapičimo v sredino biskvita ter ga zavrtimo - izvlečemo in če zobotrebec suh, je biskvit pečen).
KREMA: 0,25kg jagod očistimo, narežemo na kocke ter potrosimo z mletim sladkorjem in vanilijem. V posodo zlijemo smetano, dodamo 1 vrečko instant želatine ter stepemo do 2/3, dodamo pripravljene jagode in stepemo do konca.
Biskvit pustimo v pekaču za torte, zalijemo s kremo, poravnamo in nato damo v hladilnik za cca 4ure (priporočilo: čez noč).
Preostale jagode očistimo, narežemo na tanke rezine ter obložimo torto. 1 vrečko želatine fix umešamo v 0,25l vode segrejemo do vrelišča in prelijemo torto. Vse skupaj damo v hladilnik še za eno uro.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo