Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

PIŠČANČJA PRSA Z ZELENO

0

čas priprave: 45miut
zahtevnost: srednja
sestavine za 4 osebe:

0,60 kg PIŠČANČJA PRSA BREZ KOSTI IN KOŽE (2 kosa)
0,20 kg KUHANE KOZICE
1 kom SREDNJE VELIKA ZELENA PAPRIKA
1 kom SREDNJE VELIK GOMOLJ STEBELNE ZELENE
4 žlice PASTA PESTO ALLA GENOVESE
0,25 kg MLADI SIR V SLANICI
OLIVNO OLJE
ZAČIMBE (majaron, timijan, muškatni orešček, rožmarin, zelenjavni dodatek jedem)
SOL
POPER
PETERŠILJ
ČESEN po okusu
0,10 lit VODA

predpriprava:

- PIŠČANČJA PRSA PREREŽEMO NA POLOVICO. POLOVIČKE PREREŽEMO TAKO DA DOBIMO 4 ZREZKE. NATREMO S SOLJO, POPROM IN ZAČIMBAMI.
- ZELENO OČISTIMO.NAREŽEMO NA TANKE KOLOBARJE IN JIH SKUHAMO V SLANI VODI (vre naj cca 7min)
- PAPRIKO OČISTIMO IN NAREŽEMO NA KOCKE
- SIR NAREŽEMO NA TANKE KOLOBARJE
- PETERŠILJ IN ČESEN SESEKLJAMO
priprava:

PIŠČANČJA PRSA NA OLIVNEM OLJU POPEČEMO (vsaka stran cca 5min), NATO DODAMO PAPRIKO NAREZANO NA KOCKE. PRAŽIMO cca 5min, DODAMO KOZICE TER PRAŽIMO ŠE NADALJNIH 5min. DODAMO SESEKLJAN PETERŠILJ IN ČESEN. KO ZADIŠI, ZALIJEMO Z VODO (0,10lit) IN DOBRO PREVREMO.
KUHAN KOLOBAR ZELENE PREMAŽEMO S PASTO, OBLOŽIMO S SIROM IN POKRIJEMO Z DRUGIM KOLOBARJEM. TAKO NAREJENE KOLOBARJE POPEČEMO NA OBEH STRANEH NA OLIVNEM OLJU (vsaka stran cca 3min). POLOŽIMO NA KROŽNIK, NA VRH POLOŽIMO PIŠČANČJA PRSA IN PRELIJEMO Z OMAKO.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo