Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: svinjsko meso lahko nadomestimo s perutninskim mesom ali ribjim (tuna, losos, oslič) ; naredimo lahko tudi vegetarijansko različico - bučke, jajčevec ali papriko ; poleg ponudimo solato ter imamo že hitro, okusno in poceni kosilo, kar je v današnjih dneh vse popularnejše
Sestavine za dve osebe:
0,25 kg svinjske zarebrnice brez kosti
2 žlice sezamovih semen
4 žlice gorčice
začimbe (sol, poper, rožmarin, timijan)
1 paket valjanega svežega listnatega testa (275g)
2 stroka česna
3 vejice svežega peteršilja
1 kom jajce
Predpriprava:
- meso narežemo na tanke rezance ter mariniramo v začimbah in gorčici
- česen očistimo ter sesekljamo
- peteršilj operemo pod tekočo vodo, osušimo ter sesekljamo
- jajce stepemo
Priprava:
Testo odvijemo ter premažemo z jajcem. Marinirane mesne rezance razporedimo po testu ter posujemo s sezamom, česnom in peteršiljem. Zavijemo v obliko štrudlja, z zobotrebcem vrh nekajkrat preluknjamo ter premažemo z jajcem.
Pečemo pri 200°C približno 25 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar