Slider

slide 21 to 26 of 11

Pita "Čokoladna fantazija"

čokolada, čokoladna pita, recept za čokoladno pito, receptura za čokoladno pito, recepti za sladice, recepture za sladice, blaž kuha, čokoladna sladica,kulinarika, kulinarični recepti, kuharski blog, kuharski blogi
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 55 minut / 2,55 ure
Nasvet: mandeljne prvo zmeljite, šele na to odmerite količino - priporočam uporabo celih mandeljnov, saj so polnejšega okusa kot "trgovsko" mleti ; enostaven recept, ki ne potrebuje kuharskih veščin, le nekaj dobre volje ; da bi še dodatno očarali svoje bližnje s pito, poleg ponudite sladoled in sladko smetano
čokoladna pita, sladice s čokolade


Sestavine za 6 oseb:
125 g masla
375 g jedilne čokolade
1 skodelica moke (skodelica 0,20l)
1 skodelica fino mletih mandeljnov (skodelica 0,20l)
1 skodelica sladkorja (skodelica 0,20l)
6 žlic mleka
5 jajc
kakav za posip

Postopek:
Nad vodno soparo stopimo maslo in čokolado.
S pomočjo električnega mešalnika fino zmeljemo mandeljne (prvo zmeljemo, šele na to odmerimo eno skodelico - 0,20 l).
NASVET
Na količino mase lahko uporabite okrogel pekač za torto premera 26 centimetrov ali pravokotni pekač, 30*25 centimetrov.

Pekač obložite s peki papirjem (dno in stranice). 

Da se bo peki papir lepo prilegal stranicam pekača, si lahko pomagate tako, da jih predhodno namažete z margarino.
Stopljeni čokoladi z maslom dodamo mlete mandeljne, moko, kristalni sladkor, mleko in dobro premešamo.
Čokoladni masi dodamo jajca ter ponovno dobro premešamo.
Pripravljeno maso zlijemo v pekač ter poravnamo, da je celotna površina enake debeline.
Vrh pekača pokrijemo z alu folijo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 170°C in pečemo 40 minut.
Pečeno "čokoladno fantazijo" vzamemo s pekača, odstranimo alu folijo in počakamo, da se nekoliko ohladi.

Pekač, nato postavimo v hladilnik za 2 ure.
Pito "Čokoladna fantazija" vzamemo iz hladilnika, odstranimo okvir pekača in peki papir ter preložimo na servirno posodo
Pito posujemo s fino mletim kakavom in s pomočjo noža, ki ga namakamo v vročo vodo narežemo na poljubne kose.

KAKO S PRAVOKOTNEGA MODELA DOBITI OBLIKO "KOS TORTE"?

Pito prerežete čez polovico in nato režete "cik cak".

Pito "Čokoladna fantazija" servirate z na pol stepeno smetano ali sladoledom po izboru.





Print Friendly and PDF
0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo