Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jušna zakuha: Profiteroli

profiteroli, recept za juho, kuhano testo, paljeno testo, recepti kuhano testo
Kuhano oz. paljeno testo ponuja kopico enostavnih, okusnih ter hitrih rešitev. Sladice, priloge, predjedi, prigrizek, a priljubljeni so tudi jušni profiteroli, ki jih lahko nadomestite z rezanci v goveji juhi.
profiteroli, recept za juho, kuhano testo, paljeno testo, recepti kuhano testo


Zahtevnost:
40 minut
Sestavine:
6 jajc
0,15 kg margarine
0,15 kg moke (7 zvrhanih žlic)
0,25 l vode
1 ščepec soli
PRIPRAVA:
V kozico vlijemo vodo, dodamo margarino in sol ter zavremo.
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in ob stalnem mešanju počasi stresamo moko.

Kuhamo toliko časa, da se naredi kepa, ki odstopi od stranic posode.
Kuhano testo pustimo, da se do polovice ohladi.

Na pol ohlajenemu testu dodamo jajca in s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj nabrizgamo kupčke testa, velikosti fižola.

Če nimate dresirne vrečke:  do polovice napolnite pvc vrečko za zmrzovanje, odstrižete enega od spodnjih dveh vogalov (približno 3 milimetre) in lahko brizgate.

Nabrizgane kupčke testa poškropimo z vodo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C, pečemo 10 minut, nato zmanjšamo temperaturo na 160°C ter sušimo še 20 minut.
NASVET
Profiterole pripravljene po zgoraj navedenem receptu lahko shranite v hermetično zaprto posodo in jih uporabite tudi kasneje. S postopkom sušenja, namreč izhlapi vsa odvečna vlaga in profiteroli ponujajo popoln in hrustljav okus.

Uporabite jih lahko kot zakuho pri goveji, paradižnikovi, kremni zelenjavni juhi, piščančji obari...
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo