Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Profiteroli z mascarpone kremo

recept profiteroli, recept pinces krof, recept bela čokolada, ribez, sadje, mascarpone, sladka smetana, sladica
Ime sladice ponuja zapleten način priprave, a če imate vsaj veselje do priprave sladic boste opazili kako je vse skupaj enostavno. Moja malenkost pa vse skupaj še poenostavila in sladici dodala svoj podpis s pravimi in odličnimi okusi.
recept profiteroli, recept pinces krof, recept bela čokolada


Zahtevnost:
55 minut / 1,55 ure
Sestavine:
Testo:
6 jajc
0,15 kg margarine
0,15 kg moke (7 zvrhanih žlic)
0,25 l vode
1 ščepec soli
Nadev in preliv:
0,25 kg bele čokolade
0,25 kg kremnega sira mascarpone
2 zvrhane žlice mletega sladkorja
0,10 l sladke smetane
kakav za posip, jagodičevo sadje
PRIPRAVA
V kozico vlijemo vodo, dodamo margarino in sol ter zavremo.
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in ob stalnem mešanju počasi stresamo moko. 
Kuhamo toliko časa, da se naredi kepa, ki odstopi od stranic posode.
Paljeno testo (imenuje se tudi kuhano testo) pustimo, da se do polovice ohladi.

Na pol ohlajenemu testu dodamo jajca in s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj nabrizgamo kupčke testa, velikosti fižola.

V primeru, da nimate dresirne vrečke, si lahko pomagate z dvema čajnima žličkama in oblikujete majhne žličnike. 
Druga rešitev: do polovice napolnite pvc vrečko za zmrzovanje, odstrižete en od spodnjih dveh vogalov in že brizgate.
Nabrizgane kupčke testa poškropimo z vodo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, pečemo 10 minut, nato zmanjšamo temperaturo na 165°C ter pečemo še 15 minut.

Pred nadaljevanjem priprave odlične sladice, počakamo, da se pečeno testo ohladi, a medtem pripravimo nadev.
Nad vodno soparo raztopimo 0,20 kg bele čokolade.

Raztopljeni čokoladi dodamo kremni sir mascarpone, mleti sladkor ter dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
Dresirno vrečko opremimo z najtanjšim okroglim nastavkom in napolnimo vrečko do dve tretjine.

Pečene kepice testa polnimo s kremo.

POLNJENJE
Konico nastavka porinemo v kepico pečenega testa in notranjost napolnimo z nadevom.
Napolnjene kepice testa polagamo v veliko skledo ali porcijske sklede.

PRIPRAVA PRELIVA
Preostanek nadeva ponovno postavimo nad vodno soparo, dodamo preostanek čokolade (0,05 kg) ter počakamo, da se raztopi.

Posodo vzamemo s sopare, prilijemo sladko smetano in s pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
Napolnjene profiterole prelijemo s prelivom in postavimo v hladilnik za 1 uro.

Pred serviranjem potrosimo profiterole s kakavom, a lahko jih potrosimo tudi z jagodičevim sadjem (ribez, borovnice...).
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo