Slider

slide 21 to 26 of 11

Kokosova potica

recept potica, recepti potica, recept testo za potico, potica, kokos, kokosov nadev, kisla smetana, kakav,
Bliža se obdobje, ki si ga nekako ne predstavljam brez odlične potice. O potici in njeni pripravi kroži kopico stereotipov, ki marsikatero gospodinjo ustrašijo in se raje odpravijo v trgovino. Ponujam vam odličen in preprost recept za sočno kokosovo potico, a poleg sestavin rabite le še malo dobre volje.
recept potica, recepti potica, recept testo za potico
2,10 ure
Zahtevnost:
Sestavine za klasičen pekač, 30*11cm:
TESTO
0,35 kg moke tip 500
0,10 kg mletih lešnikov
1 zavitek suhega kvasa (7g)
0,12 l mleka
en ščepec soli
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
eno jajce
0,15 kg masla
3 zvrhane žlice kakava
1 čajna žlička naribane limonine lupine
1 žlica ruma
NADEV
0,20 kg kokosove moke
0,20 l mleka
1 kisla smetana (180 g)
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
6 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
mleti sladkor za posip

PRIPRAVA - TESTO
Vse sestavine za testo (moka, lešniki, kvas, mleko, sol, kristalni sladkor, jajce, maslo, kakav, naribana limonina lupina, rum) stresemo v posodo in s pomočjo električnega mešalnika na srednji hitrosti mešamo 10 minut oz. toliko časa da dobimo kompaktno zmes.
Kepo testa položimo v pomokano posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.

OPOZORILO
Pripravljeno testo se vam bo malo lepilo za prste, a po počivanju bo izgubil lepljivost.
PRIPRAVA - NADEV
Kokosovo moko prelijemo z mlekom in pustimo stati 20 minut.

Prepojeni kokosovi moki z mlekom, dodamo kislo smetano, vanili in kristalni sladkor ter dobro premešamo.
Testo za kokosovo potico razvaljamo na velikost 30*30 centimetra, debeline en centimeter na peki papirju, ki smo ga potrosili z mletim sladkorjem.
Biskvit premažemo s kokosovim nadevom in zavijemo v zvitek.
Kokosov zvitek položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.

Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C za 55 minut.
Pečeno potico pustimo v pekaču približno 10 minut, da se umiri. Nato jo stresete na leseno desko, počakate da se ohladi, razrežete, potrosite z mletim sladkorjem in servirate.
0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo