Slider

slide 21 to 26 of 11

Pečena jabolka

recepti pečena jabolka, recept jabolka, recept pečena jabolka, jabolka, vanilijeva krema, meta, jagode, sadna krema, sladica
Obstaja kopico receptov za pečena jabolka, a z mojo kulinarično iznajdljivostjo mi je uspelo vključiti jagode in svežo meto, ki odlično popestrijo okus pečenih jabolk.
recepti pečena jabolka, recept jabolka, recept pečena jabolka
40 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 8 oseb:
8 manjših ali 4 večja jabolka
1/2 čajne žličke cimeta
4 žlice cvetličnega medu
sok dveh limon
KREMI
0,55 l mleka
0,15 kg kristalnega sladkorja
4 jajca
0,11 kg moke - tip 500
1 žlica ruma
2 žlice vanilijeve arome
15 listkov sveže mete
6 zmrznjenih ali svežih jagod

PRIPRAVA
Jabolka operemo, osušimo, odstranimo koščice in narežemo na srednje debele krhlje.

Jabolčne krhlje razporedimo po pekaču in prelijemo z dresingom.

DRESING
Zmešamo sok ene limone, cimet in cvetlični med, da se sestavine dobro premešajo.

Pekač z jabolčnimi krhlji položimo v ogreto pečico na 200°C, za 20 minut.
PRIPRAVA KREME
Rumenjake ločimo od beljakov ter jih s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v penasto zmes s sladkorjem, moko, rumom in vanilijevo aromo.

V kozico vlijemo mleko, ki smo mu dodali še 0,05 l vode.

DODAJANJE VODE
Voda se doda k mleku, da se med kuho ne prime dna kozice in posledično zažge.

Ko nam mleko zavre, postopoma dodajamo zmes iz rumenjakov, a ob tem stalno mešamo. Zmanjšamo dovod toplotne energije in ob stalnem mešanju kuhamo 7 minut.
Kuhani kremi dodamo trdo stepene beljake in jih narahlo umešamo. Kremo razdelimo na dva dela.
PRIPRAVA JAGODNE KREME
V kozico stresemo jagode, prilijemo 0,03 l vode in kuhamo 3 minute. Kuhane jagode z vodo, s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo v gladko zmes, dodamo prvi polovici kreme in dobro premešamo. 
PRIPRAVA METINE KREME
V kozico položimo metine liste, prilijemo 0,03 l vode in kuhamo 3 minute. S pomočjo paličnega mešalnika, metine liste z vodo zmeljemo, dodamo drugemu delu kreme in dobro premešamo.

SERVIRANJE

Na servirni krožnik položite jagodno in metino kremo ter obložite s pečenimi krhlji.

Pečena jabolka prelijete s kremo iz jagod in mete. Omako prelijete tako, da dobite barvni kontrast (omaki prelijeto obratno, kot ste jih na začetku) in okrasite z listi sveže mete.
0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo