Slider

slide 21 to 26 of 11

Frtalja

FRTALJA, RECEPT FRTALJA, JAJCA, ZELENJAVA, HITRI OBROK, ZAJTRK
Frtalja je slovenska narodna jajčna jed, ki je bila včasih obvezno na mizi za 1. maj in se povezuje z vražo, da odganja modrase. Pod tem imenom je poznana v primorski kuhinji, a drugod po Sloveniji je poznana pod imenom omleta ali šmorn, čeprav se od obeh zelo razlikuje. Ponujam vam mojo verzijo, a z malo kulinarične domišljije lahko ustvarjate različne okuse in dodatke.
FRTALJA, RECEPT FRTALJA
14 minut
Zahtevnost:
Sestavine po osebi:
2 jajci
0,06 l sladke smetane
2 žlice moke tip 500
1/3 čajne žličke pecilnega praška
1/2 paradižnika
1/3 seže paprike
5 kolobarjev (1 cm) gladke kumare
1/2 čebule
sol, tribarvni grobo mleti poper, rožmarin, timijan, kurkuma, muškatni orešček
olivno olje

PRIPRAVA
V posodo ubijete dve jajci, prilijete sladko smetano, dodate še moko, pecilni prašek in začimbe (1/4 čajne žličke soli, dva ščeppca popra, po 1/3 čajne žličke rožmarina in timijana, noževo konico muškatnega oreščka, 1/3 čajne žličke začimbe kurkuma) ter s pomočjo kuhinjske metlice dobro zmešate.
Zelenjavo (paprika, čebula, kumara, paradižnik) očistite in narežete na majhne kocke.

Narezano zelenjavo, v ponvi na olivnem olju z dodatkom dveh ščepcov soli, pražite 4 minute.
Praženo zelenjavo razporedite enakomerno po celotni ponvi ter jo prelijete s prelivom iz jajc.

Frtaljo pečete na vsaki strani 3,5 minute.

Pečeno frtaljo enostavno stresete na krožnik in prepognete ter potrosite z grobo sesekljanimi zelišči.

0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo