Slider

slide 21 to 26 of 11

Napolitankina potica

recept potica, recepti za potico, recept napolitanke, napolitanke, mleko, kvašeno testo, napolitanke, potica, prazniki, praznična sladica
Obstaja kopica receptov za raznovrstne potice, a obstajajo tudi "nevsakdanji nadevi". Pred časom sem poizkusil napolitankino potico, ki je bila odlična, a recepta mi ni uspelo dobiti. Zato sem zavihal rokave, uporabil kuharsko znanje in pripravil potico na moj način. Z okusom sem popolnoma zadovoljen, a sem prepričan, da bo vam nevsakdanja potica tudi zelo teknila.
recept potica, recepti za potico, recept napolitanke
2,40 ure
Zahtevnost:
Sestavine za odlično potico
za TESTO potrebujete:
500 g moke - tip 500
0,25 l mleka
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
70 g kristalnega sladkorja
4 rumenjake
50 g masla
0,05 l sladke smetane
2 žlice ruma
1/2 čajne žličke soli
za NADEV potrebujete:
500 g lešnikovih napolitank
3 žlice mletih mandeljnov
2 žlice lešnikovega namaza (nutella)
1 žlica vaniijeve arome
2 žlice ruma
4 beljake
0,35 l mleka

PRIPRAVA TESTA
V posodo presejemo moko, dodamo kvas, mleko, sladko smetano, rumenjake, kristalni sladkor, sol, rum in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi, ter vse skupaj s pomočjo lesene žlice dobro zmešamo.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in s pomočjo dlani gnetemo 8 minut.

Hlebček testa položimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 45 minut.
PRIPRAVA NADEVA
Napolitanke stresemo v posodo in s pomočjo rok fino zdrobimo.

Zdrobljene napolitanke prelijemo z mlekom, dodamo lešnikov namaz, mlete mandeljne, vanilijevo aromo in rum ter dobro premešamo.
Tik pred uporabo nadeva stepemo trd sneg iz štirih beljakov ter ga narahlo umešamo v nadev.
PRIPRAVA POTICE
Vzhajano testo stresemo na pomokano delovno površino ter ga razvaljamo v pravokotno obliko, debeline pol centimetra.

Testo zavijemo v zavitek.
Konca zavitka združimo in stisnemo skupaj. Okrogel zavitek položimo na pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati pol ure.
Vzhajan okrogel zavitek po vrhu preluknjamo z zabotrebcem, premažemo z razžvrkljanim jajcem in postavimo v ogreto pečico na 180°C, za eno uro.
Pečeno napolitankino potico pustite, da se ohladi, nato jo potrosite z mletim sladkorjem ter narežete.



0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo