Dušeno rdeče zelje je tradicionalna priloga pri pečeni goski
ali rački na Martinovem krožniku, a hkrati je rdeče zelje zdravo in kot priloga s svojo
intenzivno barvo razbije monotonost mlincev in pečene račke oz. goske.
25 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 6 oseb:
ena manjša glava rdečega zelja (cca 0,85 kg)
0,15 kg masla
3 srednje velika jabolka
2 žlice cvetličnega medu
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
1/4 čajne žličke mletega ingverja
en ščepec mletega muškatnega oreščka
sok ene limone
PREDPRIPRAVA
ZELJE
Glavo rdečega zelja prepolovite, odstranite storž, narežete na tanke rezance, operete pod tekočo vodo ter dobro odcedite.
JABOLKA
Jabolka operete, odstranite koščice, narežete na majhne kocke (velikost fižola) in pokapate s sokom ene limone.
PRIPRAVA
Pripravljeno rdeče zelje stresete v kozico, dodate maslo ter na srednjem dovodu toplotne energije pražite 10 minut.
Praženemu zelju dodate narezana jabolka z limoninim sokom, cvetlični med in začimbe (sol, poper, muškatni orešček, ingver) ter pokrito dušite na najmanjšem dovodu toplotne energije, 10 minut.
Med toplotno obdelavo zelje večkrat premešate!
Med toplotno obdelavo zelje večkrat premešate!
Dušeno rdeče zelje z jabolki servirate kot drugo prilogo k pečeni goski ali rački.
>>> DOMAČI MLINCI
>>> PEČENA GOSKA.
Piece of writing writing is also a fun, iff
OdgovoriIzbrišiyou be acquainted with after that you can write or else
it is difficult to write.
My website Decor & Floor