Slider

slide 21 to 26 of 11

Biskvitne kocke

recept biskvit, biskvitne kocke, pecivo, rahlo pecivo, sočno pecivo, biskvit za pecivo, jajca, sadje
Enostaven recept, ki ponuja odličen rezultat! Ponujam vam rešitev za preprosto sladico, ki v kombinacija sestavin za osnovni biskvit in kompota, ponuja sočen in "puhast" okus.
recept biskvit, biskvitne kocke, pecivo, rahlo pecivo, sočno pecivo
zahtevnost
60 minut

Sestavine za pekač, 30*25 cm:
6 jajc
6 žlic kristalnega sladkorja
8 žlic moke, tip 500
1 zavitek vanili sladkorja (10 g)
1 čajna žlička pecilnega praška
0,45 l konzerviranega tropskega sadja s tekočino (kompot)
4 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
mleti sladkor za posip

PRIPRAVA:
Konzervirano tropsko sadje narežemo na majhne kocke ter skupaj s tekočino odmerimo 0,45 litra.
Kompot stresemo v kozico, a ko zavre, prilijemo raztopljen jedilmi koruzni škrob in ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.



JEDILNI KORUZNI ŠKROB - GUSTIN RAZTOPITE V NEKAJ ŽLICAH HLADNE VODE.
Kuhano zmes pustimo, da se ohladi.
Jajca ubijemo v posodo, dodamo kristalni in vanili sladkor ter s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo (14 min) toliko časa, da zmes naraste vsaj za trikrat .
ČAS STEPANJA JE ODVISEN OD VELIKOSTI JAJC. PRI RECEPTURI SEM UPURABIL JAJCA SREDNJE VELIKOSTI, KI SEM JIH STEPAL 14 MINUT.
Jajčni zmesi dodamo 0,30 l ohlajenega kuhanega tropskega sadja, ki ga s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo umešamo.
Nato na rahlo umešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Pripravljeno biskvitno zmes stresemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami.
Biskvitno zmes po potrebi enakomerno razporedimo po celotnem pekaču ter pokapamo s preostankom kuhanega sadja (0,15 l).
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.
Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato ga narežemo na kocke (3*3 cm) in potrosimo z mletim sladkorjem.
0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo