Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krof s čokoladno kremo

0
Včasih se zna zgoditi, da kupite kak krof preveč. Krof star dva ali tri dni lahko na enostaven način spremenite v zelo okusno sladico.
zahtevnost
15 minut

Za hitro sladko naslado potrebujete:
4 marmeladne krofe
0,30 l sladke smetane
4 zvrhane žlice lešnikovega namaza (nutella)
3 žlice mletih lešnikov
3 žlice mandljevih lističev
70 g jedilne čokolade
2 žlice jedilnega olja
2 žlice sladkorja
1 čajna žlička ruma



PREDPRIPRAVA
2 žlice sladkorja pomešamo z 0,20 l vode. Ko voda s sladkorjem zavre, pustimo, da dobro prevre (4 minute). Dodamo žličko ruma ter sladko vodo dobro ohladimo.
PRIPRAVA
Krofe prečno prerežemo na pol. Nato, polovičke poškropimo s sladko vodo.
Sladko smetano na pol stepemo. Nato, dodamo lešnikov namaz in stepamo toliko časa, da dobimo gladko kremo, ki je primerna za brizganje.
Štiri krofove polovičke (spodnji del krofa) nabrizgamo z lešnikovo kremo. Kremo potrosimo z mešanico lešnikov in mandljev.
Nad vodno soparo raztopimo čokolado, ki smo ji primešali olje.
V raztopljeno čokolado pomočimo polovičko krofa (zgornji del krofa - zunanji del), ki jo nato položimo na spodnji del krofa nadevanga s kremo. Postopek ponovimo še pri ostalih polovičkah.

Glazirane krofe potrosimo z mešanico lešnikov in mandljev. Nato, krofe za eno uro postavimo v hladilnik.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo