Slider

slide 21 to 26 of 11

Tunina rola

Vsi se strinjamo, da so ribe zdrave in tudi vemo, da se naj bi pojavile vsaj enkrat na teden na našem jedilniku. Beljakovine v tunini so visokokakovostne, lahko prebavljive, a poleg tega vsebuje veliko manj maščob kot perutnina, govedina…
4 OSEBE
35 MINUT
SESTAVINE:
350 g tune v lastnem soku
250 g belega kruha s palmino mastjo (toast brez skorje)
1 srednje velik jajčevec
1 podolgovata rdeča paprika (špic)
250 g okrasnega paradižnika
50 g ingverja (cca 4 čajne žličke grobo naribanega)
3 žlice majoneze
2 žlice ostrigine omake
sok ene limete
sol, tribarvni grobo mleti poper
rožmarinovo olje (alternativa - olivno olje)
6 večjih listov zelene solate


PRIPRAVA - posteljica iz jajčevcev

Jajčevec narežemo na manjše kocke, stresemo v ponev, pokapamo z rožmarinovim oljem in popečemo.
Popečenim jajčevcem dodamo 2 čajne žličke naribanega ingverja in okrasni paradižnik, ki smo ga narezali na 4-dele. Nato začinimo s soljo in poprom ter pražimo še 7 minut.
PRIPRAVA - tunin namaz

V posodo stresemo odcejeno tuno, na majhne kocke narezano papriko, dodamo še dve žlice rožmarinovega olja, ostrigino omako, majonezo, ščepec popra in tri soli ter dobro premešamo.
PRIPRAVA - zvitki
Kos belega kruha s palmino mastjo položimo na čisto delovno površino. Nato ga s pomočjo kuhinjskega valjarja stanjšamo na 3 milimetre.

2/3 stanjšanega kosa kruha premažemo z nadevom (dve žlice) in zavijemo v zavitek.

Postopek ponavljamo, da porabimo ves kruh.
Zvitke položimo na ogreto ponev, pokapamo z rožmarinovim oljem in jih popečemo, da dobimo zlato rjavo barvo.

Pečen zvitek narežemo na štiri enake dele.
PRIPRAVA - solata

Liste solate operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na tanke rezance. Solato potrosimo z dvema čajnima žličkama naribanega ingverja, dvema sčepcema soli, pokapamo z limetinim sokom in rožmarinovim oljem ter na rahlo premešamo.
SERVIRANJE

Na krožnik položimo četrtino mase iz jajčevcev. Nato na njo, pokonci, položimo štiri tunine rolice, ki jih obložimo s pripravljeno solato.
2 0
( Hide )
  1. od kje ideja za to jed? Malce spominja na fiš rolo iz Gostilne ...

    OdgovoriIzbriši
  2. :-) tudi v kulinariki se ne da odkriti tople vode... Ideja res bila, ostalo pa vse na mojem "zelniku" zraslo...

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo