Slider

slide 21 to 26 of 11

Čokoladna dekoracija

Ideja in nasvet kako pripraviti preprosto in všečno dekoracijo za torto...
MED DRUGIM, ZA TORTO PREMERA 26 CM
66 MINUT
Kaj se potrebuje za preprosto čokoladno dekoracijo?
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice olja

peki papir, tanek valj - premera 2 do 4 centimetre



PRIPRAVA
Nad vodno soparo raztopimo čokolado, ki smo ji primešali olje. Nato jo vlijemo na kos peki papirja. Čokolado, na tanko (2-3 milimetre) in enakomerno razmažemo v obliki pravokotnika.

Olje se dodaja zaradi svetlikajočega videza.
Peki papir s čokoladnim premazom pokrijemo z drugim kosom peki papirja.
Na začetek postavimo tanek predmet v obliki valja in vse skupaj zavijemo v zvitek.

Zvitek postavimo za eno uro v hladilnik.
Zvitek odvijemo (med razvijanjem se strnjena čokolada lomi na polkrožne koščke) in odstranimo zgornji peki papir. Nato čokoladne koščke zložimo na krožnik in do uporabe shranimo v hladilnik.
NASVET
Dekoracija za torto, mafin, strnjenko...

Torto zamažemo s kremo po izboru. Nato stranco torte obložimo s čokoladno dekoracijo. Čokoladne koščke polagamo en zdraven drugega tako, da je polkrog na zunanji strani torte. Ob koncu s koščki čokolade dekorativno obložimo vrh torte.
In to je eden izmed kočnih rezultatov.
0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo