Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Italijanski kruh

Na idejo za italijanski kruh sem prišel ob misli, ko sem razmišljal kaj naj postrežem ob vinu in pršutu. Želel sem nekaj enostavne, okusnega s čim manj packanja in hkrati sem želel tudi presenetiti. Rezultat. Uspešno mi uspelo združit brusketo in fokačo, a okus je bil popoln.
900 g
95 minut
Kaj se potrebuje za okusen kruh?
ZA TESTO:
500 g moke, tip 500
125 ml mlačnega mleka
30 ml olivnega olja
22g svežega kvasa
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
1 žlica soli
250 ml mlačne vode
ZA NADEV:
120 g mlade čebule
280 g okrasnega paradižnika (češnjevc)
10 strokov česna
2 vejice peteršilja
4 vejice bazilike
3 žlice olivnega olja
sol
grobo mleti tribarvni poper
2 ščepca rožmarina
OSTALO
mleko

PRIPRAVA
Kvas zdrobimo ter mu primešamo mlačno mleko. Pustimo stati 7 minut.
V posodo stresemo moko, dodamo sol in sladkor. Prilijemo olivno olje, mlačno vodo in mešanico iz kvasa. S pomočjo lesene žlice mešamo (3 minute) toliko časa, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in dobro pregnetemo.

Z močnimi pritiski, z dlanjo, gnetemo 8 minut, da se sestavine dobro povežejo.

Oblikujemo hlebček, ki ga položimo v posodo in pokrijemo s kuhinjsko krpo.

Pustimo počivati 20 minut.
PRIPRAVA NADEVA
- čebulo operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na kolobarje
- okrasni paradižnik operemo ter narežemo na četrtinke
- česen olupimo in grobo sesekljamo
- peteršilj in baziliko operemo pod tekočo vodo, osušimo in grobo sesekljamo

V kozico stresemo pripravljeno čebulo in okrasni paradižnik. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo (3 minute) toliko časa, da čebula oveni.
Dodamo sol in poper po okusu, rožmarin, česen, peteršilj in baziliko. Premešamo in ko česen zadiši, odstavimo. Nadev ohladimo.
Hlebček testa razvaljamo v obliki pravokotnika, debeline pol centimetra.

Tri četrtine razvaljanega testa enakomerno premažemo z nadevom.

Premazano testo z nadevom zavijemo v štruco.
Štruco postavimo na pekač prekrit s kosom peki papirja.

Pokrijemo z drugi kosom peki papirja in pustimo počivati 20 minut.

Na štruci naredimo nekaj zarez in premažemo z mlekom.


Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 45 minut.

Pečeno štruco pokrijemo in pustimo, da se ohladi.
SERVIRANJE
Italijanski kruh je okusna in odlična ideja za večerno druženje ob pivu ali vinu. Poleg postrežemo le še pršut in črne olive.

KLASIČNA RECEPTA
>>> BRUSKETA
>>> FOKAČA
Follow my blog with Bloglovin

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo