Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

PALJENO (KUHANO) TESTO

0
Paljeno testo je zelo hvaležna masa za uporabo ter hkrati se pripravi hitro in enostavno. S paljenega testa lahko naredimo slano in sladko. Ena najprepoznavnejših sladic s paljenega testa je "PRINCES KROF".
Drugo ime za paljeno testo je tudi kuhano testo.

Osnovna receptura:
200 g moke
140g masla / margarine
4 dcl vode
6 jajc
1/3 čajne žličke soli

Priprava:
Vodo zavremo, kateri smo že na začetku dodali maslo / margarino in sol. Ko voda zavre, postopoma dodajamo moko in mešamo. Mešamo ves čas kuhanja. Testo je kuhano, ko odstopi od stranic posode oz se naredi "cmok". Ko postane testo mlačno, mu dodamo jajca in stepemo v gladko maso. Osnovno testo je tako pripravljeno za uporabo in z malo domišljije lahko naredimo veliko različnih in okusnih jedi.



PRINCES KROF
Paljeno testo z dresirno vrečko nabrizgamo na pekač (za oreh velike kepice), poškropimo z vodo in damo v segreto pečico na 200°C. Pečemo 20 minut, nato še za 15 minut zmanjšamo temperaturo na 165°C in pustimo, da se pečene kepice sušijo. Prerežemo na polovico, nabrizgamo vanili kremo in smetano. Pokrijemo z drugim delom in potrosimo z mletim sladkorjem.
Ni nujno potrebno, da naredimo vanili kremo. Lahko naredimo sadno (borovnice, jagode...), čokoladno ali lešnikovo kremo, ne potrosimo z mletim sladkorjem, temveč glaziramo s čokolado in smo že pri naslednji sladici, ki se imenuje "PROFITEROLI".

OCVRTE PALČKE Z LEŠNIKI
Še več receptov s kuhanega / paljenega testa >>> VEČ

PRILOGA K MESU
OCVRTKI
Osnovnemu paljenemu testu dodamo na lističe narezane mandeljne (osnovi lahko dodamo tudi sveža zelišča, sir, parmezan, prekajena šunka itd). Dodatek (grobo sesekljano) zamešamo v testo takrat ko umešamo jajca.
Pomagamo si z dvema žlicama in oblikujemo žličnike. Pri izdelavi žličnikov si pomagamo s pomakanjem žlic v olje ali vodo. Oblikovane žličnike ocvremo. Za dodatek osnovnemu testu se odločimo na podlagi tega, kaj bomo postregli kot glavno jed.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo